Floor ter Wal Training en Coaching

Training

Ben je werkzaam bij een bedrijf of ben je eigenaar? Houd je van leuke trainingen waarin je echt diepgang bereikt? Wil je een studiedag nuttig besteden op een leuke en afwisselende manier?

Mijn specialiteit ligt in het coachend omgaan met collega's en de gesprekstechnieken die daarbij horen. Vaak ben je naast leidinggevende ook deels coach. Coachvaardigheden helpen je bij lastige gesprekken, bij interactie vraagstukken en ook bij het goed overbrengen van jouw boodschap aan anderen. Of dit nu collega's of klanten zijn. Daarnaast is het luisteren naar wat er écht gezegd wordt een handige vaardigheid om je eigen te maken. Zo leer jij je cliënten en collega's beter kennen, de sfeer wordt opener en de veiligheid wordt vergroot in je bedrijf. Ook weet je beter welke behoeften de klant of collega heeft en kun je hier beter op in spelen. Door in gesprekken sneller de kern te raken, bereik je meer in minder tijd én stijgt de kwaliteit van je bedrijf. Niet geheel onbelangrijk: je werk wordt er leuker van.

 

Wil je een training op maat?

Graag bespreek ik met je wat je er nodig is in je bedrijf om de kwaliteit, openheid en cultuur nog verder te verbeteren. Na het doel van je bedrijf vastgesteld te hebben, maak ik een goed doordachte opzet. Deze bespreek ik graag met een aantal deelnemers en de opdrachtgever. Na de finetuning wordt het programma vastgesteld. Jullie bepalen grotendeels de inhoud, ik zorg voor een leuke en afwisselende dag(deel) met veel interactie en levendige werkvormen. De koppeling de praktijk is altijd aanwezig in mijn trainingen, hoe fijn is het als je morgen het geleerde kunt inzetten?

Bijzonder

De trainingen zijn uit te breiden met observaties en feedback gesprekken achteraf, zodat het geleerde echt bestendigd blijft. Ook de andere weg kan bewandeld worden, eerst coaching en observatie op de werkplek, daarna (enkele) studiedag(en).

 

Onderwijs

Wil je meer openheid in je team? Wil je efficiënter werken? Wil je graag individuele coaching en ben je directeur of leraar? Wil je met je team een leuke en goede training? Wil je meer eigenaarschap neerleggen bij je leerlingen maar weet je niet helemaal hoe? Wil je je gespreksvaardigheden en je handelen net een beetje aanpassen zodat je nog betere resultaten behaalt? Je bent op het juiste adres. Ik heb zelf jaren voor de klas gestaan en had een hekel aan onzinnige studiedagen. Praktisch, doelgericht, dynamisch en zelf aan de slag zijn de kernwoorden.

Directie/ Rectoren

Wil je graag jezelf blijvend ontwikkelen? Doe je al een (groot) aantal jaren je werk goed maar wil je je blik verruimen? Wil je meer opties hebben dan de jou bekende oplossingen en nu een keer echt aanpakken waar je steeds (on)bewust omheen loopt? Een externe kan je daarbij op een prettige en vertrouwde manier helpen. Ik heb veel ervaringen met het coachen van directeuren en behaal goede resultaten.

OOP

Ben je conciërge of secretaresse? Vind je het ook wel eens nuttig om een studie dag te volgen waarvan je beter wordt? Wil je graag naar de onderlinge samenwerking kijken? Schoolbreed en in jullie team? Ik heb diverse succesvolle en leuke studie (middagen) gedraaid , gewoon op de eigen
(VO) school en uit het OOP-scholingsbudget.

Wil je dit ook? Vraag je rector/ directeur naar de megelijkheden. Jullie initiatief wordt vaak erg gewaardeerd!


Leraar

Je bent een goede leerkracht en je wilt jezelf blijvend verbeteren. Je zoekt een coach met brede onderwijservaring de je op maat kan helpen. Je bent op het juiste adres.

 

Wat zeggen leraren over de coaching?

 

Dit schooljaar heb ik coaching gehad van Floor. Ik ben een oudere leerkracht op een basisschool. Ik liep ertegen aan dat het werken mij steeds zwaarder viel. Tijdens de coaching heeft Floor mij anders leren kijken naar de problemen die ik had. Door erover te praten en nadenken met gerichte opdrachten die bij mij passen heb ik de positieve kant van het werk weer kunnen bekijken. Dit maakt het voor mij makkelijker om door te gaan tot mijn pensioen."
Jacqueline, leerkracht groep 4 in Den Haag.


"De afgelopen 2 jaar heb ik samengewerkt met Floor ter Wal. Ze heeft mij door haar coaching laten zien wat mijn kwaliteiten zijn maar ook waar mijn mogelijkheden liggen voor persoonlijke/ professionele groei. Haar positief kritische, eerlijke en doelgerichte manier hebben mij verder op weg geholpen. D.m.v. prikkelende en inspirerende gesprekken die praktisch uitoerbaar zijn, kan ik mijn professionel groei laten zien in de praktijk. Dit is voor mijzelf en mijn omgeving prettig om te merken, Ik kijk terug op 2 mooie leerzame jaren!"
Jan, leraar groep 5 te Zwijndrecht

"Ik kreeg Floor aangeraden via mijn MBO collega. Ik ben twee keer twee uur geweest. Ik kan meer loslaten en tegen mezelf zeggen dat het okee is. Ook kan ik anderen positief benaderen. Ik ben daar blij mee. Ik probeer ook minder oplossingen te geven en meer te luisteren. Het is makkelijker om te kiezen en het blijft minder hangen. Ik kijk uit naar onze volgende ontmoeting.
Ellen, leraar MBO, Rotterdam