Reviews maart 2023:

 

De samenwerking tussen Pascale en Floor is top.
De yoga, schrijfsessies en opstellingen vullen elkaar goed aan.
Wederom mooie inzichten en veel geleerd.

Anne (26)

 

Wat een cadeautje! Niet alleen biedt Pascale een ontspannen en fijne yogales, ze neemt je ook op een leuke en praktische manier mee in een creatief schrijven opdracht, waardoor je binnen een mum van tijd taal vindt voor wat binnen in jou leeft.

In een rustige en open setting biedt Floor een veilige bedding van waaruit precies dát zich aandient waardoor ik als deelnemer een stukje dieper kon zakken in die stukken die nog om aandacht vroegen. Fijne begeleiding waarin ik als cliënt vanuit mijn autonomie centraal stond. Ik vond het een heel bijzondere dag.

Iris (48)

 

Mocht je (ook) de kracht van de groep willen ervaren, dan staan hier onder de mogelijkheden. De groepen vormen zich eigenlijk altijd op een heel bijzondere wijze, alsof het zo moet zijn. Er is een veilige en lichte sfeer, wat fijn is bij innerlijk werk.

 

 

Opstellingendagen “De stem van de Ziel”

 

Eéndaagse retraite volgens de IZR-methode, inclusief yoga en creatief schrijven

Ongeveer 1x per maand op wisselende dagen. 

Wil je bij stukken van jezelf komen waar je alleen niet zo makkelijk komt?
Heb je een levensvraag waar je graag meer over wilt weten?Heb je een vraag over je werk of eigem zaak?
Of heb je een stuk in jezelf dat je graag wilt aankijken uit nieuwsgierigheid of waar nog pijn of verdriet zit wat je aandacht vraagt?
Ben je gevoelig, maar vergeet je jezelf wel eens door de waan van de dag?
Op deze dag kun je wel even de tijd nemen voor jezelf. Je leert jezelf beter kennen en verdiept je in een voor jou relevant thema.

Hoe?
Je kunt dit gaan ontdekken door IZR, interactieve zelf resonantie proces. IZR is een opstellingsmethode van je eigen innerlijke delen. Door de dag te starten met yoga en verderop in de dag creatief te schrijven open je jezelf en ga je daarna de processen in. Door de processen kom je dichter bij wie je diep van binnen echt bent en zet je je eigen proces in gang. Vaak voel je zachter en rustiger van binnen of kun je eindelijk iets echt loslaten of juist dat ene nu echt gaan aanpakken.

Op deze dag doet iedereen een persoonlijk proces, jij dus ook. Om deze reden zijn de groepen klein, het maximum ligt op 6 personen. Bij processen van anderen kun je gevraagd worden als resonantiepersoon en ook in deze “rol” leer je over jezelf.

Veel geïnterreseerde mensen zeggen geen groepsmens te zijn, de groepen zijn mede daarom klein en veilg. Deelnemers zeggen achteraf vaak: "Hoe kan het dat wij elkaar hier tegen zijn gekomen, het lijkt wel alsof het zo moest zijn". Omdat de processen en de gekozen resonantiepersonen vaak op bijzondere wijze in elkaar passen.

 

Welke data zijn er?

Eén daagse opstellingendag met yoga, creatief schrijven en proceswerk

 

donderdag 13 april van 9.00 - 17.30 uur yoga, wat kortere opstellingen, creatief schrijven   

donderdag 1 juni van 9.00 - 17.30 uur yoga, wat kortere opstellingen, creatief schrijven

 

Waar?

Floor ter Wal Training en Coaching, Hoekeindseweg 100 in Bleiswijk
Het programma vindt plaats in de lichte praktijkruimte en bij mooi weer ook buiten.

Wat kun je verwachten?
Een mooie, leerzame dag waarin je jezelf nog beter leert kennen. Je kunt je mogelijke vraagstukken die in je leven spelen onder de loep kunt nemen en dichter bij antwoorden komen. Waatschijnlijk ga je zachter en met meer innerlijke rust naar huis.

De opstellingen volgens IZR- methode worden gegeven door Floor ter Wal. Zij is al jarenlang coach en therapeut en opgeleid bij Interakt om deze processen te begeleiden.

De met yoga en creatief schrijven worden gegeven door Pascale Warners yoga, zij is een ervaren, professioneel opgeleid yogadocent en tekstkunstenaar.

Per dag hebben maximaal 6 deelnemers een persoonlijk resonantieproces van ongeveer een klein uur bij de korte versie (yoga, creatief schrijven) en een uur bij de dagen met aleen opstellingen.
Tussendoor is er steeds pauze met versnaperingen, koffie en thee.
 

Investering
€95,- voor de ééndaagse, inclusief yoga, creatief schrijven en opstellingen.

€95,- voor de ééndaagse, uitgebreide opstellingendag.

 

Aanmelding
Meld je aan via Floor@floorterwal.nl
Mocht je nog niet bekend zijn binnen mijn praktijk, bel ik je graag even op voor een kennismakingsgesprekje om daarna je inschrijving te bevestigen.

Je neemt je eigen lunchpakket mee. Voor versnaperingen wordt gezorgd.
 

 

 

Floor ter Wal Training en Coaching

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen familie opstellingen en opstellen vanuit het verlangen?
Met familie opstellingen stel je familieleden op, met opstellen vanuit de wens spiegel je je eigen deels onbewuste zelf. Je schrijft je wens op. Vervolgens stel je een woord op. Er gebeurt direct iets bij je resonantiepersoon. Je kunt vragen stellen aan je eigen delen en er worden processen voor jezelf inzichtelijk. Er kan hierdoor ter plekke heling ontstaan.

Hoe werkt het?
We denken dat die gene die jij voor een woord kiest in de opstelling, via spiegelneuronen (die iedereen heeft) jouw woord/ wens kan resoneren. Eigenlijk stemt diegene op je af en laat komen wat er komt. Dit is meestal verrassend kloppend.

Mocht je dit al kennen vanuit familieopstellingen, dan weet je hoe dit werkt. Is het nog nieuw voor je? Kom het ervaren en je zult verrast zijn.

Ik hoor wel eens over energie, hoe denk je daar over?
We spiegelen jouw wens en gebruiken daarbij jouw eigen energie/ wie jij bent als spiegel. Net als een snaar kan resoneren, kunnen gekozen mensen hierdoor jouw woord een stem geven of iets uitbeelden of doen. Een opstelling kan ook in stilte. De delen bewegen vaak in interactie met jou of andere delen of ze staan stil en kunnen niet bewegen. Wij werken meestal ook met spreken, zodat we nog meer diepgang krijgen.

Hoe haal ik er uit wat voor mij nuttig is?
In een opstelling kan veel gebeuren. Uiteindelijk is alles is informatie. Alles wat zich toont zegt iets over jou, jouw leven of je ervaringen. Zelf heb ik ervaren dat ook dagen later er nog puzzelstukjes hun plek vonden. Ik help je als trainer door gerichte vragen te stellen of wat er gebeurt even voor je samen te vatten of een voorstel te doen voor biijvoorbeeld een nieuw woord. Zo kom je verder in je eigen proces en dichter bij je wens of hartsverlangen.

Kan iedereen dit?
Als je ervaring hebt met opstellingen werkt dit zeker ook bij jou. Meestal kiezen mensen hiervoor die dicht bij hun gevoel staan of willen komen. Ook hoog sensitieve personen resoneren makkelijk in processen. Mocht je écht álles via je hoofd willen begrijpen en rationaliseren, dan krijg je dit waarschijnlijk in de opstelling ook terug en kan het voor jou lastiger zijn.

Wat doet het daarna?
Je krijgt inzicht in je eigen proces. Soms kunnen er ook jonge delen van jezelf tevoorschijn komen of kunnen in delen ook mensen zich tonen of bekende processen. Door inzicht groei je, door acceptatie heel je. Jouw wens of innerlijk verlangen is in werking gezet door jezelf. Vaak werkt dit nog door, soms heelt de situatie zich al in het proces zelf en daardoor ook in jezelf.Opstellen vanuit verlangen achtergrond informatie

Wil jij ook dóór dat ene terugkerende gevoel heen? Heb je al het een en ander geprobeerd, maar verandert je gevoel niet mee?
Dan kan deze opstellingen methode iets voor jou zijn.

Ik kwam hier zelf mee in aanraking door Franz Ruppert, hoogleraar in München. Het veranderde mijn leven doordat ik bij stukken kwam waar ik eerder maar lastig bij kwam.

Door je wens op te schrijven en deze woorden op te stellen, bouw je een spiegel van je eigen innerlijke ziel en kun je dingen vragen en processen herstellen.

Graag deel ik een van mijn ervaringen
Ik had opgesteld: ik wil gevoel. Ik startte met het woord gevoel. Ik koos een resonantie persoon die afstemde op mijn gevoel. Zij was er gewoon en gaf aan er ook altijd al te zijn en beschikbaar te zijn voor mij. Ze was vrij dicht bij.

Ook toen ik het woord IK opstelde (door een nieuw resonantiepersoon) was de wederzijdse nieuwsgierigheid tussen ik en gevoel groot. Er werd aan elkaar gesnuffeld, ik vroeg van alles (en mijn ik stond naast me en was deel van mij) en ik was erg tevreden over het resultaat.

Toen stelde ik WIL op. Ik dacht dat het handig was om het proces wat te versnellen. WIL kwam erbij (door de derde persoon geresoneerd) en GEVOEL verdween direct naar de achtergrond. Ik snapte er niets van. Ik WIL dit toch zo graag? Wat was het probleem? Waarom werd WIL zo boos en nam het heel de ruimte in? Waarom was gevoel weg en klein in een hoekje? Ik vond het zeer ongemakkelijk en snapte er niets meer van. Ik WILDE dit zoooo graag! En juist nu ik WIL opstelde blokkeerde het hele proces.

Ik was echt even in verwarring. De trainer vroeg of ik iets in dit proces herkende. In eerste instantie dacht ik van niet. Even later herkende ik dat ik dat ik mijn wil als bekende strategie jarenlang heb gebruikt om dingen op wilskracht te doen.

In deze 3/4 uur begreep ik uiteindelijk dat ik door wilskracht mijn gevoel weg duwde, door te willen niet accepteerde wat er is, hoe de situatie nu is. En dat vanuit mijn gevoel leven voor mij samenhangt met accepteren hoe het is. Eigenlijk kon ik door mijn wilskracht het nu niet accepteren. Ik begreep dat dit als jong meisje ook vaak te pijnlijk was, maar nu eigenlijk niet meer.

Het was een oude strategie, die snel oppopt bij soortgelijke situaties. Nu herken ik: als ik op mijn wil iets doe, gaat het eigenlijk minder goed dan als ik vanuit vertrouwen en met gevoel doe.

Ik kan beter accepteren hoe het is. Ook de oude pijn kan ik nu zien. En dat geeft gevoel. En daar kan ik iets mee, nu kan ik het verwerken. Andere keuzes maken.

Misschien heb jij zelf ook een dergelijk verlangen, wil je meer rust, iets of iemand loslaten, heel zijn, vrij zijn, beter kunnen verbinden met iemand, of wat dan ook nu in je opborrelt….

Bel of app me gerust even als je meer wilt weten.