Hoekeindseweg 100, 2665 KG Bleiswijk

Bel  gelijk naar 06-23367321 

Training

Ben je werkzaam bij een bedrijf of een school en houd je van leuke trainingen waarin je echt diepgang bereikt? Wil je een studiedag nuttig besteden op een leuke en afwisselende manier? Dan ben je aan het juiste adres. Mijn specialiteit ligt in het coachend omgaan met leerlingen en de gesprekstechnieken die daarbij horen. Eigenlijk ben je naast leraar ook deels coach. Coachvaardigheden helpen je bij lastige gesprekken, bij interactie vraagstukken en ook bij het goed overbrengen van jouw boodschap aan anderen. Of dit nu leraren of ouders zijn. Daarnaast is het luisteren naar wat er écht gezegd wordt een handige vaardigheid om je eigen te maken. Zo leer jij je leerling beter kennen, en de leerling zijn eigen talenten kennen en in te zetten.

Ik maak ook trainingen op maat waarin ontwikkelpunten naar voren komen rondom jullie speerpunten van het jaar. Bijvoorbeeld doorgaande leerlijnen nu echt doorgaand laten zijn, of efficiënter te vergaderen door andere vergadertechnieken te leren waarin iedereens stem er toe doet. Ook kan ik je MT helpen om papieren tijgers te vertalen naar wat er echt nodig is in de school.

Werkwijze

Na het doel van de school en de studiedag geïnventariseerd te hebben in een gesprek met betrokkenen maak ik een goed doordachte opzet. Deze bespreek ik graag met een aantal leraren/ directie die ook deelnemen aan de dag. Na de finetuning wordt het programma vastgesteld. Jullie bepalen de inhoud, ik zorg voor een leuke en afwisselende dag van met veel interactie en werkvormen. De koppeling aan de praktijk is altijd aanwezig in mijn trainingen, je moet er morgen mee aan de slag kunnen.

Bijzonder

De trainingen zijn uit te breiden met observaties en feedback gesprekken in de klas, zodat het geleerde echt bestendigd blijft. Ook de andere weg kan bewandeld worden, eerst coaching en observatie in de klas, daarna (enkele) studiedag(en). Maatwerk is ook hier geboden en mijn kracht.