Zomercursussen augustus

tweedaagse: 8 en 9 augustus of 12 en 13 augustus Inclusief yoga en creatief schrijven

Opstellingendagen “De stem van de Ziel”

Wil je bij stukken van jezelf komen waar je alleen niet zo makkelijk komt?
Heb je een stuk in jezelf dat je graag wilt aankijken uit nieuwsgierigheid of waar nog pijn of verdriet zit wat je aandacht vraagt?
Ben je gevoelig, maar vergeet je jezelf wel eens door de waan van de dag?

In deze twee dagen kun je wel even de tijd nemen voor jezelf. Je leert jezelf beter kennen en verdiept je in een voor jou relevant thema.

Hoe?
Je kunt dit gaan ontdekken door IZR, interactieve zelf resonantie proces. IZR is een opstellingsmethode van je eigen innerlijke delen. Door de dag te starten met yoga/ creatief schrijven open je jezelf en ga je daarna de processen in. Door de processen kom je dichter bij wie je waarlijk bent en zet je je eigen proces in gang.

In deze twee dagen doet iedereen een persoonlijk proces, jij dus ook. Om deze reden zijn de groepen klein, het maximum ligt op 6 personen. Bij processen van anderen kun je gevraagd worden als resonantiepersoon en ook in deze “rol” leer je over jezelf.


Welke data zijn er?

Twee daagse opstellingendag met yoga en creatief schrijven:
Maandag 8 en dinsdag 9 augustus 2022 van 9.00 uur - 16.30 uur
Vrijdag 12 augustus en zaterdag 13 augustus 2022 van 9.00 - 16.30 uur

Eén daagse opstellingendag met yoga (omdat het een dag is zonder creatief schrijven) en kortere processen
Vrijdag 26 augustus van 9.00 - 16.30 uur

Waar?

Floor ter Wal Training en Coaching, Hoekeindseweg 100 in Bleiswijk
Het programma vindt plaats in de lichte praktijkruimte en bij mooi weer ook buiten.

Wat kun je verwachten?
Twee mooie, leerzame dagen waarin je jezelf nog beter leert kennen.

Start met yoga (dag 1) en creatief schrijven (dag 2) door Pascale Warners yoga docent en tekstkunstenaar.
Per dag hebben 3 deelnemers een persoonlijk resonantieproces van ongeveer een uur met Floor ter Wal, trainer en coach.
Tussendoor is er steeds pauze met versnaperingen, koffie en thee.
We eindigen de dag met een creatieve afsluiting.

Investering
€ 295,- voor twee dagen resoneren, inclusief yoga en creatief schrijven.
€150,- voor de ééndaags, inclusief yoga en opstellingen.

Aanmelding
Meld je aan via Floor@floorterwal.nl
Mocht je nog niet bekend zijn binnen mijn praktijk, bel ik je graag even op voor een kennismakingsgesprekje om daarna je inschrijving te bevestigen.

Je neemt je eigen lunchpakket mee en je slaapt gewoon thuis. Wel zo fijn.
Mocht je willen overnachten dan zijn er B&B-locaties te vinden in de directe omgeving.


Opstellingen: 2-daagse zaterdag 16 september en zaterdag 23 september

Data: twee dagen op zaterdag 16 september én zaterdag 23 september van 9.30 uur-16.00 uur

Groepsgrootte
maximaal 8 personen

Iedereen krijgt op één van deze deze twee dagen de tijd voor een eigen proces en kan daarnaast gevraagd worden om resonantie persoon te zijn andere processen. We werken op deze twee dagen met dezelfde vertrouwde groep fijne mensen, vanuit gevoel.


Investering
€ 250,-

Waar?
Floor ter Wal Training en Coaching te Bleiswijk. We werken in de grote lichte ruimte. Bij mooi weer kunnen we er voor kiezen om (deels) in de tuin te werken.

Wat krijg je hiervoor?
In deze twee dagen krijg je je eigen proces met begeleiding en inzichten. Daarnaast kun je gevraagd worden in andere processen als resonantiepersoon. We werken in een fijne, veilige groep, waarin je jezelf kunt zijn. Wil je een combinatie met yoga? Kijk dan bij de zomercursussen.

De hele dag koffie, thee en wat lekkers.
Aanmelden kan via: floor@floorterwal.nl

Vermeld je de gewenste datum bij je opgave?


Individuele opstellingen

Wil je liever één op één werken?
Boek dan een individuele opstelling. In 1,5 uur leer je veel over jezelf en je onderbewuste delen. Je werkt je met de opstellingsmethode IZR, via het opstellen van je eigen innerlijke delen. Door het proceskom je dichter bij wie je waarlijk bent en zet je je eigen proces in gang.

Wat krijg je?
individuele begeleiding van Floor. Je gaat werken met jouw wens. Je gaat vervolgens zelf resoneren met jouw wens en voelen wat er te voelen valt. Ik kan dit ook voor je doen, of we wisselen dit af. Verder is het proces hetzelfde als met de groep, maar omdat we met twee personen werken, werken we met grondankers om af te kunnen wisselen met de woorden.

Investering
1,5 uur voor €150,-

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen familie opstellingen en opstellen vanuit het verlangen?
Met familie opstellingen stel je familieleden op, met opstellen vanuit de wens spiegel je je eigen deels onbewuste zelf. Je schrijft je wens op. Vervolgens stel je een woord op. Er gebeurt direct iets. Je kunt vragen stellen aan je eigen delen en er worden processen voor jezelf inzichtelijk. Er kan hierdoor ter plekke heling ontstaan.

Hoe werkt het?
We denken dat die gene die jij voor een woord kiest in de opstelling, via spiegelneuronen (die iedereen heeft) jouw woord/ wens kan resoneren. Eigenlijk stemt diegene op je af en laat komen wat er komt. Dit ismeestal verrassend kloppend.

Mocht je dit al kennen vanuit familieopstellingen, dan weet je hoe dit werkt. Is het nog nieuw voor je? Kom het ervaren en je zult verrast zijn.

Ik hoor wel eens over energie, hoe denk je daar over?
We spiegelen jouw wens en gebruiken daarbij jouw eigen energie/ wie jij bent als spiegel. Net als een snaar kan resoneren, kunnen gekozen mensen hierdoor jouw woord een stem geven of iets uitbeelden of doen. Een opstelling kan ook in stilte. De delen bewegen vaak in interactie met jou of andere delen of ze staan stil en kunnen niet bewegen. Wij werken meestal ook met spreken, zodat we nog meer diepgang krijgen.

Hoe haal ik er uit wat voor mij nuttig is?
In een opstelling kan veel gebeuren. Uiteindelijk is alles is informatie. Alles wat zich toont zegt iets over jou, jouw leven of je ervaringen. Zelf heb ik ervaren dat ook dagen later er nog puzzelstukjes hun plek vonden. Ik help je als trainer door gerichte vragen te stellen of wat er gebeurt even voor je samen te vatten of een voorstel te doen voor biijvoorbeeld een nieuw woord. Zo kom je verder in je eigen proces en dichter bij je wens of hartsverlangen.

Kan iedereen dit?
Als je ervaring hebt met opstellingen werkt dit zeker ook bij jou. Meestal kiezen mensen hiervoor die dicht bij hun gevoel staan of willen komen. Ook hoog sensitieve personen resoneren makkelijk in processen. Mocht je écht álles via je hoofd willen begrijpen en rationaliseren, dan krijg je dit waarschijnlijk in de opstelling ook terug en kan het voor jou lastiger zijn.

Wat doet het daarna?
Je krijgt inzicht in je eigen proces. Soms kunnen er ook jonge delen van jezelf tevoorschijn komen of kunnen in delen ook mensen zich tonen of bekende processen. Door inzicht groei je, door acceptatie heel je. Jouw wens of innerlijk verlangen is in werking gezet door jezelf. Vaak werkt dit nog door, soms heelt de situatie zich al in het proces zelf en daardoor ook in jezelf.Opstellen vanuit verlangen achtergrond informatie

Wil jij ook dóór dat ene terugkerende gevoel heen? Heb je al het een en ander geprobeerd, maar verandert je gevoel niet mee?
Dan kan deze opstellingen methode iets voor jou zijn.

Ik kwam hier zelf mee in aanraking door Franz Ruppert, hoogleraar in München. Het veranderde mijn leven doordat ik bij stukken kwam waar ik eerder maar lastig bij kwam.

Door je wens op te schrijven en deze woorden op te stellen, bouw je een spiegel van je eigen innerlijke ziel en kun je dingen vragen en processen herstellen.

Graag deel ik een van mijn ervaringen
Ik had opgesteld: ik wil gevoel. Ik startte met het woord gevoel. Ik koos een resonantie persoon die afstemde op mijn gevoel. Zij was er gewoon en gaf aan er ook altijd al te zijn en beschikbaar te zijn voor mij. Ze was vrij dicht bij.

Ook toen ik het woord IK opstelde (door een nieuw resonantiepersoon) was de wederzijdse nieuwsgierigheid tussen ik en gevoel groot. Er werd aan elkaar gesnuffeld, ik vroeg van alles (en mijn ik stond naast me en was deel van mij) en ik was erg tevreden over het resultaat.

Toen stelde ik WIL op. Ik dacht dat het handig was om het proces wat te versnellen. WIL kwam erbij (door de derde persoon geresoneerd) en GEVOEL verdween direct naar de achtergrond. Ik snapte er niets van. Ik WIL dit toch zo graag? Wat was het probleem? Waarom werd WIL zo boos en nam het heel de ruimte in? Waarom was gevoel weg en klein in een hoekje? Ik vond het zeer ongemakkelijk en snapte er niets meer van. Ik WILDE dit zoooo graag! En juist nu ik WIL opstelde blokkeerde het hele proces.

Ik was echt even in verwarring. De trainer vroeg of ik iets in dit proces herkende. In eerste instantie dacht ik van niet. Even later herkende ik dat ik dat ik mijn wil als bekende strategie jarenlang heb gebruikt om dingen op wilskracht te doen.

In deze 3/4 uur begreep ik uiteindelijk dat ik door wilskracht mijn gevoel weg duwde, door te willen niet accepteerde wat er is, hoe de situatie nu is. En dat vanuit mijn gevoel leven voor mij samenhangt met accepteren hoe het is. Eigenlijk kon ik door mijn wilskracht het nu niet accepteren. Ik begreep dat dit als jong meisje ook vaak te pijnlijk was, maar nu eigenlijk niet meer.

Het was een oude strategie, die snel oppopt bij soortgelijke situaties. Nu herken ik: als ik op mijn wil iets doe, gaat het eigenlijk minder goed dan als ik vanuit vertrouwen en met gevoel doe.

Ik kan beter accepteren hoe het is. Ook de oude pijn kan ik nu zien. En dat geeft gevoel. En daar kan ik iets mee, nu kan ik het verwerken. Andere keuzes maken.

Misschien heb jij zelf ook een dergelijk verlangen, wil je meer rust, iets of iemand loslaten, heel zijn, vrij zijn, beter kunnen verbinden met iemand, of wat dan ook nu in je opborrelt….